Tell-a-FriendTamatie Bredie

Gepos in Resepte in Afrikaans  
Tamatie Bredie 

Tamatie bredie is maar net groente, in die resep, tamatie, wat met skaapvleis en geurmiddels lank en stadig gekook word sodat die eindproduk nóg vleis nóg groente is, maar ´n ineengestrengelde stuk heerlikheid. Kortweg ´n nuwe smaak, ´n nuwe smaakervaring. Die bekendste bredies is ongetwyfeld tamatie, groenboontjie en die gewilde Kaapse streekkos, wateruintjie (-blommetjie).

Voorbereiding Tyd:
Kook Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 8–10 porsies
Bestanddele
  • olie

  • 2 kg skaapvleis in stukke gesny

  • 4 uie, in dun skywe gesny

  • 3 knoffelhuisies, fyn gekap

  • aftreksel

  • 3 blikkke (400 g elk) heel tamaties, fyn gekap

  • 15 ml wit suiker

  • 5 ml fyn koljander

  • 1 brandrissie gekap

  • 3 groot aartappels in blokkies gesny

  • sout tot smaak

  • vars gemaalde swart pepper

Metode
  1. Verhit ´n bietjie olie in ´n swaarboompot en braai die vleis bruin, verwyder en hou eenkant

  2. Raak van die oortolige olie in die pot ontslae en braai die uie en knoffel oor baie lae hitte tot deurskynend

  3. Voeg die vleis weer by en braai stadig

  4. Vloeistof word nie regtig bygevoeg nie, maar indien die uie en vleis te vinning braai gooi ´n bietjie aftreksel of water by

  5. Stowe vir ongeveer 30 minute en voeg dan die tamaties, suiker, koljander, rissie, sout en peper by

  6. Voeg die aartappels by wanneer die vleis amper sag is

  7. Stowe vir ongeveer 1½ ure

  8. Die aartappels sal begin wegkook en die vleis sal so te sê van die been af val

  9. Bedien met rys.

Kategorie: Hoofgereg

Cuisine: Suid Afrikaans

Sub-Kategorie: Tradisioneel

Total Views: 2818

Word Count: 489

Comment on Twitter

Meer Resepte in "Resepte in Afrikaans"

Koeksisters
Gepos 03-10-2009 in Resepte in Afrikaans
Koeksisters
Die yskoue stroop is die eerste geheim van koeksisters maak, so moenie eers met louerige stroop probeer nie!
Lees Meer »
Bier Brood
Gepos 03-10-2009 in Resepte in Afrikaans
Bier Brood
Bierbrood kan eenvoudig uit meel, bier en suiker gemaak word, maar as ´n bykomende rysmiddel (bv. koeksoda of suiker en gis) nie bygevoeg word nie, sal die…
Lees Meer »
Geelrys met Rosyntjies
Gepos 03-10-2009 in Resepte in Afrikaans
Geelrys met Rosyntjies
Suid Afrika se oudste rys dis, geelrys met rosyntjies is ook bekend as vendusierys of begrafnisrys. Toe die eerste vendusies in die Kaap gehou vas het koop…
Lees Meer »
Melktert
Gepos 03-10-2009 in Resepte in Afrikaans
Melktert
Melktert is 'n tradisionele Suid-Afrikaanse soet deeg kors met 'n romerige vulsel gemaak van melk, meel, suiker en eiers wat baie maklik is om voor te bere…
Lees Meer »
Boerewors
Gepos 03-10-2009 in Resepte in Afrikaans
Boerewors
Die boerewors resep moet met goeie gehalte vleis gemaak word. Verwyder senings van vleis. Sny in klein stukkies om te maal. Moenie te veel vet byvoeg nie want…
Lees Meer »

Meer Resepte in "Resepte in Afrikaans"