Appelfrikkadelle

Gepos in Resepte in Afrikaans Tell-a-Friend

Appelfrikkadelle – ´n heerlike resep gemaak met maalvleis en appelsous. Gebruik maalvleis met ‘n hoër vetinhoud – dit sal sappiger frikkadelle maak. Verder meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies met twee vurke. As jy dit te veel meng, gaan jy met swaar en harde frikkadelle sit.

Voorbereiding Tyd:
Kook Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 6
Bestanddele

Frikkadelle

  • 500 g maalvleis

  • 2 snye dik bruinbrood, korsies verwyder en in water geweek

  • 1 ui geskil en gekap

  • 1 ml neutmuskaat

  • 1 ml fyn gemmer

  • sout en peper na smaak

  • 1 eier geklits

  • olie

Sous

  • 1 ui geskil en in ringe gesny

  • 2 knoffelhuisies fyngedruk

  • 2 to 3 appels, geskil en in blokkies gesny

  • 15 ml sojasous

  • 250 ml water

  • 10 ml fyngekapte vars salie

  • 2 ml fyn gemmer

  • 10 ml suiker

  • mielieblom

Metode

Frikkadelle

  1. Meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies in ´n groot mengbak

  2. Vorm sowat 12 frikkadelle

  3. Verhit olie in ´n pot en braai frikkadelle tot bruin

  4. Skep frikkadelle uit en hou eenkant.

Sous

  1. Sorteer ui en knoffel in dieselfde pot tot sag

  2. Voeg die appelblokkies by en roerbraai sowat 5 minute tot glansig

  3. Giet sojasous en water by en verhit tot kookpunt

  4. Voeg res van die bestanddele by behalwe mielieblom

  5. Laat prut tot die appels byna sag is en die sous effens afgekook is

  6. Voeg die frikkadelle by en sit deksel op

  7. Laat prut oor lae hitte tot die appels sag is en die frikkadelle gaar is

  8. Verdik die sous met die mielieblom wat aangemaak is met ´n bietjie water

  9. Laat sous verdik.

  10. Bedien met kapok aartappelsKlik vir Kapok Aartappels Resep.

Wenke
  1. Klam broodkrummels met ‘n eetlepel melk aan voordat jy dit by die maalvleis voeg.

  2. As jou frikkadelle uitmekaarval terwyl dit kook, is die kanse goed dat jou bestanddele nie fyn genoeg opgekap is nie. Veral uie moet ekstra fyn wees, maar growwe broodkrummels is ook ‘n sondebok. Die beste manier is om dit maar alles in die voedselverwerker te gooi en dit ordentlik op te kap. Voeg dit dan by die maalvleis.

  3. Sommige resepte vra vir ‘n mengsel van bees- en varkmaalvleis. Neem sommer varkworsies en druk die vleis uit.

Kategorie: Hoofgereg

Cuisine: Wêreldwyd

Sub-Kategorie: Bees Vleis

Total Views: 1980

Word Count: 676

Comment on Twitter

Meer Resepte in "Resepte in Afrikaans"

Koeksisters
Gepos 03.10.2009 in Resepte in Afrikaans
Koeksisters
Die yskoue stroop is die eerste geheim van koeksisters maak, so moenie eers met louerige stroop probeer nie!
Lees Meer »
Bier Brood
Gepos 03.10.2009 in Resepte in Afrikaans
Bier Brood
Bierbrood kan eenvoudig uit meel, bier en suiker gemaak word, maar as ´n bykomende rysmiddel (bv. koeksoda of suiker en gis) nie bygevoeg word nie, sal die…
Lees Meer »
Geelrys met Rosyntjies
Gepos 03.10.2009 in Resepte in Afrikaans
Geelrys met Rosyntjies
Suid Afrika se oudste rys dis, geelrys met rosyntjies is ook bekend as vendusierys of begrafnisrys. Toe die eerste vendusies in die Kaap gehou vas het koop…
Lees Meer »
Melktert
Gepos 03.10.2009 in Resepte in Afrikaans
Melktert
Melktert is 'n tradisionele Suid-Afrikaanse soet deeg kors met 'n romerige vulsel gemaak van melk, meel, suiker en eiers wat baie maklik is om voor te bere…
Lees Meer »
Boerewors
Gepos 03.10.2009 in Resepte in Afrikaans
Boerewors
Die boerewors resep moet met goeie gehalte vleis gemaak word. Verwyder senings van vleis. Sny in klein stukkies om te maal. Moenie te veel vet byvoeg nie want…
Lees Meer »

Meer Resepte in "Resepte in Afrikaans"