Appelfrikkadelle
Gepos in Resepte in Afrikaans Tell-a-FriendAppelfrikkadelle – ´n heerlike resep gemaak met maalvleis en appelsous. Gebruik maalvleis met ‘n hoër vetinhoud – dit sal sappiger frikkadelle maak. Verder meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies met twee vurke. As jy dit te veel meng, gaan jy met swaar en harde frikkadelle sit.
Bestanddele
Frikkadelle
500 g maalvleis
2 snye dik bruinbrood, korsies verwyder en in water geweek
1 ui geskil en gekap
1 ml neutmuskaat
1 ml fyn gemmer
sout en peper na smaak
1 eier geklits
olie
Sous
1 ui geskil en in ringe gesny
2 knoffelhuisies fyngedruk
2 to 3 appels, geskil en in blokkies gesny
15 ml sojasous
250 ml water
10 ml fyngekapte vars salie
2 ml fyn gemmer
10 ml suiker
mielieblom
Metode
Frikkadelle
Meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies in ´n groot mengbak
Vorm sowat 12 frikkadelle
Verhit olie in ´n pot en braai frikkadelle tot bruin
Skep frikkadelle uit en hou eenkant.
Sous
Sorteer ui en knoffel in dieselfde pot tot sag
Voeg die appelblokkies by en roerbraai sowat 5 minute tot glansig
Giet sojasous en water by en verhit tot kookpunt
Voeg res van die bestanddele by behalwe mielieblom
Laat prut tot die appels byna sag is en die sous effens afgekook is
Voeg die frikkadelle by en sit deksel op
Laat prut oor lae hitte tot die appels sag is en die frikkadelle gaar is
Verdik die sous met die mielieblom wat aangemaak is met ´n bietjie water
Laat sous verdik.
Bedien met kapok aartappelsKlik vir Kapok Aartappels Resep.
Wenke
Klam broodkrummels met ‘n eetlepel melk aan voordat jy dit by die maalvleis voeg.
As jou frikkadelle uitmekaarval terwyl dit kook, is die kanse goed dat jou bestanddele nie fyn genoeg opgekap is nie. Veral uie moet ekstra fyn wees, maar growwe broodkrummels is ook ‘n sondebok. Die beste manier is om dit maar alles in die voedselverwerker te gooi en dit ordentlik op te kap. Voeg dit dan by die maalvleis.
Sommige resepte vra vir ‘n mengsel van bees- en varkmaalvleis. Neem sommer varkworsies en druk die vleis uit.
Kategorie: Hoofgereg
Cuisine: Wêreldwyd
Sub-Kategorie: Bees Vleis
Total Views: 1980
Word Count: 676
Comment on Twitter