Appelfrikkadelle

Appelfrikkadelle – ´n heerlike resep gemaak met maalvleis en appelsous. Gebruik maalvleis met ‘n hoër vetinhoud – dit sal sappiger frikkadelle maak. Verder meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies met twee vurke. As jy dit te veel meng, gaan jy met swaar en harde frikkadelle sit.

Voorbereiding Tyd:
Kook Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 6
Bestanddele

Frikkadelle

Sous

Metode

Frikkadelle

  1. Meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies in ´n groot mengbak

  2. Vorm sowat 12 frikkadelle

  3. Verhit olie in ´n pot en braai frikkadelle tot bruin

  4. Skep frikkadelle uit en hou eenkant.

Sous

  1. Sorteer ui en knoffel in dieselfde pot tot sag

  2. Voeg die appelblokkies by en roerbraai sowat 5 minute tot glansig

  3. Giet sojasous en water by en verhit tot kookpunt

  4. Voeg res van die bestanddele by behalwe mielieblom

  5. Laat prut tot die appels byna sag is en die sous effens afgekook is

  6. Voeg die frikkadelle by en sit deksel op

  7. Laat prut oor lae hitte tot die appels sag is en die frikkadelle gaar is

  8. Verdik die sous met die mielieblom wat aangemaak is met ´n bietjie water

  9. Laat sous verdik.

  10. Bedien met kapok aartappelsKlik vir Kapok Aartappels Resep.

Wenke
  1. Klam broodkrummels met ‘n eetlepel melk aan voordat jy dit by die maalvleis voeg.

  2. As jou frikkadelle uitmekaarval terwyl dit kook, is die kanse goed dat jou bestanddele nie fyn genoeg opgekap is nie. Veral uie moet ekstra fyn wees, maar growwe broodkrummels is ook ‘n sondebok. Die beste manier is om dit maar alles in die voedselverwerker te gooi en dit ordentlik op te kap. Voeg dit dan by die maalvleis.

  3. Sommige resepte vra vir ‘n mengsel van bees- en varkmaalvleis. Neem sommer varkworsies en druk die vleis uit.

Kategorie: Hoofgereg

Cuisine: Wêreldwyd

Sub-Kategorie: Bees Vleis