Waterblommetjie Bredie
Gepos in Resepte in Afrikaans Tell-a-FriendWaterblommetjie bredie is maar net groente, in die resep, waterblommetjies, wat met skaapvleis en geurmiddels lank en stadig gekook word sodat die eindproduk nóg vleis nóg groente is, maar ´n ineengestrengelde stuk heerlikheid. Kortweg ´n nuwe smaak, ´n nuwe smaakervaring.
Waterblommetjies kom in die Boland voor en word in September en Oktober gepluk. Waterblommetjies het ´n delikate, eiesoortige geur en daarom word daar nie sterk geurmiddels bygevoeg nie.
Bestanddele
300 g vars waterblommetjies1
1,5 kg skaaprugstring of dikrib, in stukkies gesny
250 ml water
10 ml sout
5 ml peper
2 uie, gekap
2 knoffelhuisies, gekap
2 heel naeltjies
5 ml neutmuskaat
250 ml droë witwyn
1 bossie suring2
6 baba aartappels, geskil en halveer
Metode
Week die waterblommetjies oornag in soutwater en sny die stingels af
Sprinkel die sout en peper oor die skaapvleis en braai die vleis tot bruin.
Verwyder die vleis uit die pan
Braai die uie en knoffel tot deurskynend
Skep die vleis terug in die pan en voeg die res van die bestanddele by
Laat dit stowe vir ongeveer 1½ uur todat die vleis sag is, moet dit nie onnodig roer nie.
Bedien met rys.
Wenk
As vars waterblommetjies nie beskikbaar is nie, gebruik 1 blik (410 g) ingemaakte waterblommetjies maar maak seker dat dit eers na so 45 minute bygevoeg word sodat dit nie wegkook nie
Indien suring onbekombaar is, kan ´n groen tamatie of suurlemoen sap of ´n suur appel gebruik word.
Dit is ook lekker om ´n bietjie room net voor bediening by te voeg
Kategorie: Hoofgereg
Cuisine: Suid Afrikaans
Sub-Kategorie: Tradisioneel
Total Views: 3153
Word Count: 545
Comment on Twitter