Koeksisters

Koeksisters 

Die yskoue stroop is die eerste geheim van koeksisters maak, so moenie eers met louerige stroop probeer nie!

Voorbereiding Tyd:
Kook Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 36 x 85 g
Bestanddele

Stroop

Deeg

Diepbraai

Metode

Stroop

  1. Gooi suiker, water, kaneel en gemmer in ‘n pot en kook dit tot ‘n opgeloste vloeistof

  2. Wag tot die stroop koud genoeg is om in ‘n ander bak te gooi

  3. Laat die stroop oornag afkoel in die yskas

  4. Wanneer jy dit die volgende dag uitgehaal het, sit die bak in ‘n ander bak met yskoue water en ysblokkies in, sodat die vloeistof koud bly te midde van die oefening.

Deeg

  1. Meng koekmeelblom, bakpoeier en sout

  2. Vryf margarien in met jou vingers

  3. Sny melk en water in die meel in, moenie die meel te veel hanteer nie, hoe minder jy dit hanteer hoe beter.

  4. Rol die deeg uit op ‘n ligweg-meel-gestrooide oppervlak tot so 5 mm dikte

  5. Sny die deeg in repe van 5 cm breed en 10 cm lank, sny die repe verder om elk drie bene te hê

  6. Vleg die bene en druk dit styf vas aan die oop kant.

 

Diepbraai

    Stap 5 
    Stap 6 
    Stap 7 
  1. Verhit genoeg sonneblomolie in ‘n pot om die koeksisters in te braai

  2. Bak die gevlegte koeksisters in die olie tot altwee kante ‘n mooi karamel kleur het

  3. Die koeksister moet nog kook en borreltjies maak, dan moet jy dit al in die yskoue stroop gedoop het

  4. Haal die koeksister na so ‘n minuut uit

  5. Die koeksister behoort baie swaarder te voel as jy hom uithaal.

 
Wenk
  1. Gebruik verskillende implemente om die koeksisters in die olie en in die stroop te hanteer, vertrou my, jy wil nie stroop in die olie kry nie.

Kategorie: Soet Gebak

Cuisine: Suid Afrikaans

Sub-Kategorie: Tradisioneel