Geelrys met Rosyntjies

Geelrys met Rosyntjies 

Suid Afrika se oudste rys dis, geelrys met rosyntjies is ook bekend as vendusierys of begrafnisrys. Toe die eerste vendusies in die Kaap gehou vas het koopers van heinde en ver gekom. Die Kaapse Maleiers, wat toe slawe was, het groot potte kos gemaak wat rys ingesluit het. Die rys was gekleur met borrie en met spysere en rosynties gegeur, dus die naam vendusierys. Die Afrikaaners en Kaapse Maleiers kook ook geelrys vir die maaltyd na ´n begrafnis, dus die ander naam, begrafnisrys.

Kook Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 4–6 porsies
Bestanddele
Metode
  1. Plaas die rys, sout, borrie, pypkaneel en suiker in ´n pot en bedek met water

  2. Kook oor matige hitte tot die rys sag is, dreineer

  3. Plaas die rys saam met die rosyne in ´n vergietes en stoom 45 minute oor kookende water

  4. Voeg die botter by en meng met ´n vurk.

Kategorie: Bygereg

Cuisine: Suid Afrikaans

Sub-Kategorie: Tradisioneel