Bier Brood

Bier Brood 

Bierbrood kan eenvoudig uit meel, bier en suiker gemaak word, maar as ´n bykomende rysmiddel (bv. koeksoda of suiker en gis) nie bygevoeg word nie, sal die brood swaar en dig wees, maar is dan wel stewiger, en verloor minder vog as dit te lank gebak word. Bruismeel kan ook gebruik word, aangesien dit ´n mengsel van meel en rysmiddel is.

Voorbereiding Tyd:
Bak Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 1 brood
Bestanddele
Metode
  1. Meng die meel, sout en gerasperde kaas saam in ´n groot mengbak

  2. Gooi die bier by en meng goed

  3. Sit die meelmengsel in ´n gesmeerde broodpan van sowat 18 cm x 8 cm, of twee klein pannetjies van sowat 14 cm x 7 cm

  4. Bak in ´n warm oond teen 180°C (350°F) vir sowat 45 minute as jy een groot brood bak of sowat 30 minute as jy twee kleintjies bak.

Wenk
  1. Verskillende tipes bierbrood kan gemaak word deur verskillende tipes bier te gebruik: ´n stout of donker bier lewer byvoorbeeld ´n donkerder brood met ´n swaarder geur, ´n gegeurde bier verleen ook van sy geur aan die brood.

Kategorie: Bygereg

Cuisine: Wêreldwyd

Sub-Kategorie: Bak