Waterblommetjie Bredie

Waterblommetjie Bredie 

Waterblommetjie bredie is maar net groente, in die resep, waterblommetjies, wat met skaapvleis en geurmiddels lank en stadig gekook word sodat die eindproduk nóg vleis nóg groente is, maar ´n ineengestrengelde stuk heerlikheid. Kortweg ´n nuwe smaak, ´n nuwe smaakervaring.

Waterblommetjies kom in die Boland voor en word in September en Oktober gepluk. Waterblommetjies het ´n delikate, eiesoortige geur en daarom word daar nie sterk geurmiddels bygevoeg nie.

Voorbereiding Tyd:
Kook Tyd:
Totale Tyd:
Lewer: 6–8 porsies porsies
Bestanddele
Metode
  1. Week die waterblommetjies oornag in soutwater en sny die stingels af

  2. Sprinkel die sout en peper oor die skaapvleis en braai die vleis tot bruin.

  3. Verwyder die vleis uit die pan

  4. Braai die uie en knoffel tot deurskynend

  5. Skep die vleis terug in die pan en voeg die res van die bestanddele by

  6. Laat dit stowe vir ongeveer 1½ uur todat die vleis sag is, moet dit nie onnodig roer nie.

  7. Bedien met rys.

Wenk
  1. As vars waterblommetjies nie beskikbaar is nie, gebruik 1 blik (410 g) ingemaakte waterblommetjies maar maak seker dat dit eers na so 45 minute bygevoeg word sodat dit nie wegkook nie

  2. Indien suring onbekombaar is, kan ´n groen tamatie of suurlemoen sap of ´n suur appel gebruik word.

  3. Dit is ook lekker om ´n bietjie room net voor bediening by te voeg

Kategorie: Hoofgereg

Cuisine: Suid Afrikaans

Sub-Kategorie: Tradisioneel